SĖKLŲ DAIGINIMAS KIMINŲ TABLETĖSE YRA PAPRASTAS

SĖKLŲ DAIGINIMAS KIMINŲ TABLETĖSE YRA PAPRASTAS

Sėklų daiginimas pagreitina augalų vegetaciją, žydėjimą ir padidina derlių. Daugelis augalų per mūsų trumpą vasarą negalėtų užauginti derliaus, jei jie nebūtų iš anksto sudaiginti.

SĖKLŲ DAIGINIMAS KIMINŲ TABLETĖSE YRA PAPRASTAS

Sėklų daiginimas pagreitina augalų vegetaciją, žydėjimą ir padidina derlių. Daugelis augalų per mūsų trumpą vasarą negalėtų užauginti derliaus, jei jie nebūtų iš anksto sudaiginti.

Šviesi palangė – gera vieta augalams auginti. Vasario ir kovo mėnesiais sodinami augalai, reikalaujantys ilgo priešsėjinio laikotarpio. Tokiems augalams priskiriamos paprikos, pomidorai ir našlaitės. Greitai augančių daržovių, pavyzdžiui, agurkų, kukurūzų ir cukinijų sėklos sodinamos gegužės pradžioje, kad daigai neperaugtų ir neišstyptų.

Peržiūrėkite skirtingų augalų rūšių sodinimo grafikus  

Sėklų sodinimas kiminų tabletėje

Lengviausias būdas daiginti sėklas ir auginti daigus yra Biolan kiminų tabletės. Kiminų tabletės sugeria daug vandens, bet išlieka oringos. Sudrėkintose tabletėse sėklos išlieka drėgnos ir dygsta tolygiai.

Jei Biolan kiminų tabletės naudojamos Biolan Mini šiltnamyje, augimo sąlygos tampa dar vienodesnės. Po permatomu mini šiltnamio dangčiu palaikomas pastovus drėgmės lygis, todėl sodinukų kasdien laistyti nereikia.

Kiminų tabletėje galima užsiauginti keletą smulkių sėklų. Pavyzdžiui, bazilikus ir lobelijas galima auginti nedidelėmis puokštėmis, kai keli augalai auga kartu.

Pomidorų, paprikų, aitriųjų paprikų, agurkų ir kukurūzų sėklos sodinamos po vieną. Sėklos gali augti kiminų tabletėje, kol bus persodintos į vazoną – taip nepažeidžiamos augalo šaknys.

Naudotis mini šiltnamiu labai paprasta (vaizdo įrašas suomių kalba):

Mini šiltnamį galite naudoti pakartotinai. Išplaukite plastikinį dugną ir įdėkite naujas kiminų tabletes.

Išaugintų sodinukų priežiūra

Kiminų tabletės sudėtyje yra trąšų ir joje pakanka maistingųjų medžiagų 3–4 savaitėms. Į vandenį, kuriuo laistysite sodinukus, pridėkite Biolan Natūralių trąšų arba kitų Biolan trąšų.

Kai šaknys perauga per kiminų tabletę ir daigai išaugina kelis lapelius, laikas juos sodinti į vazonėlį. Pripildykite vazoną, pavyzdžiui, Biolan Juodžemio. Vazono viduryje padarykite duobutę ir į ją pasodinkite daigą. Švelniai spausdami sutankinkite auginimo terpę aplink sodinuką.

Tręšimas daigų augimo metu

Persodinant daigus papildomai galima tręšti lėtai tirpstančiomis trąšomis, kaip pavyzdžiui,  Biolan Granuliuotu vištų mėšlu arba jūros produktais praturtintomis Biolan Natūraliomis trąšomis.

Vazono krašte, iki dugno, padaroma skylutė, į kurią beriamos papildomos trąšos. Išsamias tręšimo instrukcijas rasite ant trąšų pakuotės. Ant trąšų užbarstomas plonas dirvožemio sluoksnis, kad jos nepritrauktų vabzdžių. Papildomos trąšos išskiria maistingąsias medžiagas visu daigo augimo metu, o daigui laistyti tereikia vandens.

Jei persodinant papildomai netręšiama, į laistymo vandenį reikėtų įmaišyti, pavyzdžiui, Biolan Natūralaus maistinio skysčio augalams.

SVARBU: pageltę apatiniai daigų lapai yra aiškus ženklas, kad juos reikia papildomai patręšti.