Neskubėkite – didžiausia augalininkystės klaida – per anksti pasėti.

Neskubėkite – didžiausia augalininkystės klaida – per anksti pasėti.

Biolan Kiminų tabletės yra palanki terpė sėti sėklas.

Neskubėkite – didžiausia augalininkystės klaida – per anksti pasėti.

Biolan Kiminų tabletės yra palanki terpė sėti sėklas.

Artėja pavasaris, jau ima niežėti rankos - kyla nenumaldomas noras sėti, sodinti, auginti! Neskubėkite, kantrybė yra pagrindinis raktas į sėkmę. Tinkamiausias daugelio augalų rūšių sėjos laikas yra kovas, balandis, gegužė. Per anksti pasodinti augalai sunkiau prigyja, o trūkstant šviesos, augalai ne tik nyksta, bet ir lėčiau vystosi. Tad vasario mėnesį rekomenduojame pradėti sėti ilgos vegetacijos augalus, tokius kaip aitriosios paprikos ir pelargonijos.

Biolan Kiminų tabletės yra palanki terpė sėti sėklas, nes po daiginimo daigą galima persodinti su visa tablete, nepažeidžiant augalo šaknų. Kiminų tabletės ilgą laiką sulaiko drėgmę, todėl sėklų nebūtina uždengti dirvožemiu. Taip pat nereikia jaudintis, kad palaistysite per daug.

Tikimasi, kad pernykštis sodininkystės bumas tęsis ir šiemet. Daugelis sodininkų jau dabar galvoja, ką pasodinti, tačiau skubėti nereikėtų. Didelė dalis augalų dygsta stebėtinai greitai. Sėjant sėklas per anksti yra didelė rizika, kad augalai peraugs. Dienos šviesos šiuo metu dar nepakanka, todėl sodinukus reikėtų apšviesti sodininkystės lempomis. Tinkamai pasėtus ir užaugintus daigus galima sodinti tiesiai lauko lysvėse, šiltnamiuose arba balkonuose.

Pomidorams ir daugeliui gėlių geriausias sėjos laikas yra kovo mėnuo. Priklausomai nuo augalų rūšies, tinkamiausias daržovių sėjos laikas yra balandžio – gegužės mėnesiai. Išsamesnės informacijos apie tinkamiausią laiką sėti augalus rasite ant sėklų pakelio. Ilgiausias daiginimo laikas yra aitriųjų paprikų ir pelargonijų. Todėl jas galima pasėti vasario mėnesį. Laiku pasėti, paauginti augalai greičiau pražysta ir pasižymi didesniu derliumi.

Jei norite augalus paauginti patalpoje, ant palangės, šiam tikslui tinka Biolan Mini šiltnamis. Mini šiltnamyje gali augti įvairios žolelės, pavyzdžiui, bazilikas, kurio ūgliai greitai auga ir gali būti naudojami salotoms ar sumuštiniams pagardinti.

Ankstyvi daigai atneša į namus pavasario žalumos ir gausą vitaminų!

Sėjos laikas:

  • Vasario viduryje: aitriosios paprikos, paprikos, pelargonijos
  • Kovo viduryje: pomidorai, levandos, petunijos
  • Balandžio viduryje: bazilikai, kopūstai, stambiažiedės godecijos
  • Gegužės viduryje: cukriniai kukurūzai, agurkai, cukinijos

Biolan kiminų tablečių neįmanoma netyčia perlaistyti.

Biolan Kiminų tabletės yra tinkama terpė daigų auginimui. Kiminų tabletės dedamos į Biolan Mini šiltnamio, kuriame telpa 12 tablečių, dugno įgilinimus. Kiminai sugeba sugerti didelį vandens kiekį. Tai palengvina ypač mažų sėklų daigumą.

Prieš sėjant sėklas, įpilkite į mini šiltnamį pakankamai vandens: vandenį pilkite į tarpus tarp tablečių, bet jokiu būdu ne ant jau pradėjusių brinkti. Po kelių minučių vietoj kietos tabletės susidarys kiminų „vazonas“, į kurį galima pasodinti 1-2 sėklas. Dugne negalima palikti vandens, jį tabletės turi sugerti. Pagal poreikį laistoma 1-2 kartus per savaitę. Kiminų substratas yra purus (nesuspaustas), gerai sulaiko drėgmę, šioje auginimo terpėje gausu deguonies, todėl ji nepelija. Palangė yra gera vieta daigams auginti, nes čia yra pakankamai šviesos.

Kad sėklos greičiau dygtų, jas galima padėti ant šildomų grindų. Šiluma pagreitina sėklų daigumą. Norint užtikrinti drėgmę Biolan Mini šiltnamyje, uždenkite jį dangteliu.

Maistinių medžiagų kiminų tabletėse pakanka mažiausiai 2 savaitėms. Po 2 savaičių pradėkite papildomai tręšti. Kiminų tabletėse auginamus daigus tręšti tinkamiausios yra skystos trąšos, naudojamos kartu su laistymo vandeniu.

Amazon europos sodininkams  pristato kiminų tabletes.

Biolan Mini Šiltnamis ir Kiminų tabletės susilaukė didelio pirkėjų susidomėjimo iš karto po to, kai tik pasirodė Amazon internetinėje parduotuvėje ir buvo parduoti akimirksniu. Pastaruoju metu yra didelė tarptautinė paklausa produktų, kurie palengvina augalų auginimą namuose. Taigi ant šių produktų pakuočių yra ir tarptautiniai prekės ženklai „Mini Greenhouse“ ir „Moss Pellets“.

Kiminų tabletės taip pat yra paklausus produktas Amazon mažmeninės prekybos tinkle JAV. Daugiausia jų  užsakoma Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje ir Italijoje, kur sodininkai džiaugiasi naujuoju daiginimo ir auginimo sprendimu.

Biolan Kiminų tablečių ir Biolan Mini šiltnamį galima įsigyti sodininkams skirtose parduotuvėse, taip pat mūsų elektroninėje parduotuvėje:

 

Kiminų tabletės 4x12

Mini šiltnamis+Kiminų tabletės (2x12)

Papildoma informacija:

Biolan patarėja sodininkystės klausimais Baltijos šalyse: Inese Käspri, tel. +372 5566 4936, Inese.Kaspri@biolan.com